YPÄJÄN KULTTUURI-KARUSELLI TOI ILOA KOKO PERHEELLESeuraavaksi Kulttuuri-karuselli rantautui Ypäjälle. Tapahtumapaikkana oli viime lauantaina Ypäjän seurakuntatalo ja sen pihapiiri. Parkkipaikalta löytyi MLL:n pomppulinna, sekä Kuusjoen kyläyhdistyksen puffetti. Sisätiloissa ja kuistilla Kuvio ry tarjosi kävijöille erilaisia taidetyöpajoja, sekä muuta iloista toimintaa koko perheelle. Kulttuuri-karusellin tarkoituksena on esitellä erilaisia harrastusmahdollisuuksia, sekä tuoda lasten ja nuorten saataville palveluita, joita ei normaalisti voisi kokea.


Pajoissa oli mahdollista kokeilla mm. kynsilakkamarmorointia. Tekniikan avulla lapset saivat valita mieleisensä värisiä kynsilakkoja ja luoda niistä veden avulla hienoja pieniä taideteoksia. Seurakuntatalon sisältä löytyi myös Taija Laurellin ohjaama vauvojen värikylpy ja keramiikkapaja, sekä piirustuspiste. 

Vauvojen värikylvyn ideana on tutustuttaa vauva värien maailmaan. Vauvaa ohjataan kokeilemaan ja kokemaan värejä ja muita materiaaleja aisteillaan ja liikkeillään. Käytettävissä olevat värit ovat myrkyttömiä ja luonnonmateriaaleja esimerkiksi porkkanaa ja mustikkaa.


Pajojen lisäksi Kulttuuri-karuselli tarjosi kävijöilleen kaksi esitystä. Chiwele ja jättiläisen satuseikkailu, sekä Taikuri Maken taikashow ja ilmapallo eläimet. Satuseikkailu tarjosi lapsille mahdollisuuden kokeilla afrikkalaisia soittimia ja olla mukana luomassa musiikin avulla tarinaa. Lapset lähtivät rohkeasti mukaan ja innostus säilyi tarinan loppuun asti. Soittamisen lisäksi lapset saivat ohjaajan johdolla laulaa ja tanssia tarinan edetessä.


Suurimman yleisön seurakuntatalolle veti Taikuri Makke. Makke esitteli shown aikana muutaman taikatempun, jonglöörausta ja hauskuutti yleisöä, niin lapsia kuin myös aikuisia. Temppujen jälkeen Makke taiteili ilmapalloista eläimiä. Taikurin käsissä syntyi värikkäitä koiria, kissoja ja papukaijoja, niin että jokainen sai haluamansa.


Kävijöitä tapahtumalla oli noin 70-80 ja palaute oli hyvää. Erittäin iloisia lapset olivat mukaan saadusta ilmapallo eläimestä ja kuvataidepajoista saaduista tuotoksistaan. Iloa tuotti myös pomppulinna ja katuliidut. Tapahtuman järjestämisessä on ollut mukana Ypäjän kunta ja Kulttuuriyhdistys Kuvio Ry.

Teksti ja kuvat: Anni Suominen

Kommentit

Suositut tekstit