TAIDEPAJOJA LAPSILLE ELONKIERROSSA


Paanan koulun 5.luokkalaiset viettivät lämpimän loppukesän päivän 22.8. Jokioisten Elonkierrossa. 11 oppilaan ja kahden opettajan ryhmä oli jaettu kahteen eri taidetyöpajaan. Makasiinissa lapset saivat loihtia vanerieläimille uuden ulkoasun maaleilla ja paviljongissa he saivat olla mukana tekemässä kasveista ja matonkuteista viherseinää. 

Vanerieläimien joukosta lapset saivat valita kukkoja, kanoja, hevosia ja lehmiä. Maaleina oli käytettävissä spraymaalit ja akryylimaalit. Erityisesti poikien suosikiksi nousi selkeästi spraymaalit, sillä niillä oli helppo luoda isoja pintoja nopeasti. Osa ryhmästä halusi panostaa valoihin ja varjoihin ja tämän takia akryylimaalit olivat oikea vaihtoehto heille.Lasten käsissä eläimistä syntyi mm. Suomi-lammas, kuin myös villejä väriyhdistelmiä kukoille ja kanoille. Lapset huomasivat nopeasti, miten eri maaleja yhdistelmällä ja eri tekniikoita käyttäen aikaan sai erilaisia pintoja. Haastavinta taisikin olla odottelu maalikerrosten kuivumisten välissä. Loppuen lopuksi eläimet päätyivät Elonkierron makasiinin seinää koristamaan. Suuret ja värikkäät vanerieläimet näkyvät kauas ohi ajaville autoille saakka.


Viherseinässä ideana oli punoa pingotettujen juuttinarujen väliin Elonkierrosta löytyviä kukkia ja kasveja. Auringonkukkien ja heinien lisäksi oli mahdollista punoa narujen väliin eri värisiä matonkuteita ja paksumpia oksia ja keppejä. Ennen viherseinään pujottelua lapset innostuivat maalaamaan keppejä erilaisilla helmiäisväreillä, sekä pujottelemaan värikkäitä lankoja oksien ympärille. Kasvit, oksat ja matonkuteet loivat tasapainoisen kokonaisuuden ja loivat tuulensuojaa muuten niin viileään paviljonkiin.


Päivän päätteeksi lapsilta ja aikuisilta sai kiitokseksi hyvää palautetta. Päivä oli ollut mukava ja jaksotettu hyvin. Keskellä päivää oleva evästauko ja leikkihetki jakoi päivän osiin ja mielenkiintoa ja innostusta riitti kumpaankin työpajaan. Pajat antoivat lapsille mahdollisuuden käyttää luovuuttaan ja samalla Elonkierrolle jäi pysyvät muistot koristamaan puistoaluetta.

Teksti ja kuvat: Anni Suominen

Kommentit

Suositut tekstit