TAMMELAN KULTTUURI-KARUSELLIN TUNNELMIA - NÄHDÄÄNKÖ ENSI SUNNUNTAINA HUMPPILASSA?Hei,

Ensimmäinen Kuvion Kulttuuri-karuselli pyörähti toukokuun alussa Tammelan Manttalilla. Tuolloin tarjolla oli värikäs kattaus erilaisia työpajoja ja muuta mielekästä toimintaa koko perheelle. Kulttuuri-karusellin päällimmäisenä tarkoituksena oli esitellä erilaisia harrastusmahdollisuuksia sekä tuoda lasten ja nuorten saataville asioita, joita seudulla ei voi säännöllisesti kokea.

Koijärven Luovis -kerhon näytelmä Ihmeiden aikoja Koijärvellä sai ensiesityksensä Manttaalilla,  joten työpajojen lisäksi yleisölle oli tarjolla teatterin huumaa. Luovis -kerhossa 1-6 -luokkalaiset lapset toteuttivat kevän aikana käsikirjoittaja ja ohjaaja Kirsi Lindholmin johdolla näytelmän, joka kertoo Koijärven historian merkittävistä tapahtumista. Näytelmän hienot lavasteet lapset toteuttivat kuvataideohjaaja Tiina Leppämäen johdolla. 

Sirkustyöpajoissa pääsivät sirkustelemaan eri ikäiset lapset sekä perheet. Kuvio on järjestänyt sirkustyöpajoja jäsenkuntiensa lapsille ja nuorille viime syksystä lähtien. Tammelassa pääsivät sirkustelemaan ensimmäista kertaa myös perheet. Ohjaaja Jukka Grönforsin johdolla osallistujat harjoittelivat mm. kärrynpyöriä, käsillä seisomista ja jongleerausta. 

Kävijöitä riitti kaikissa työpajoissa tasaiseen tahtiin. Yhdeksi suosituimmaksi nousi Kiroileva siili -sarjakuvan luojan Milla Paloniemen sarjakuvatyöpaja, jossa osallistujat pääsivät piirtämään omia sarjakuviaan. Kynät sauhusivat, paperit viuhuivat ja mikä parasta - kaikilla oli hauskaa! 

Ensimmäinen Kulttuuri-karuselli houkutteli paikalle noin kahdensankymmentä kävijää. Tapahtuma järjestettiin yhteistyössä Kulttuuriyhdistys Kuvion Leka -verkostomaisen lastenkulttuurikeskuksen, Tammelan nuorisopalveluiden ja Wahren opiston kanssa. 

Kuvat: Manttaalin Kulttuuri-karuselli 5.5.2018.


Seuraavaksi matkaamme Humppilaan sunnuntaina 10.6.2018. 

Tulethan sinäkin tuolloin Kauppilan perinnetilalle viettämään hauskaa Humppila-päivää kanssamme!

Luvassa on erilaisia työpajoja, kuten vauhdikkaita sirkustyöpajoja kaiken ikäisille ja menoltaan hieman hillitympi keramiikkapaja. CHIWELE ja jättiläinen -satuseikkailussa lapset pääsevät myös liikkumaan, sillä seikkalun aikana he saavat soittaa erilaisia afrikkalaisia soittimia, laulaa ja tanssia. Lisäksi sunnuntaina tarjolla on paljon pelejä, leikkejä ja askartelua. 

Kuulostaako kivalta?
Humppilan jälkeen Kulttuuri-karuselli vierailee Ypäjällä Pertun Päivillä 25.8. Varaa tämä päivä kalenteriisi hyvissä ajoin. Jokaisen Kulttuuri-karusellin sisältö ja ohjelma on erilainen, joten suosittelen osallistumaan niihin kaikkiin!

- Nelli -

Kommentit

Suositut tekstit