KUVIO RY ON MUKANA HEINÄMESSUILLA - TUTUSTU KUVION JÄRJESTÄMÄÄN OHJELMAAN JA ARVONTAAN TÄÄLTÄ


Hei!


Ajattelin tulla kertomaan teille mitä kaikkea olemme suunnitelleet Heinämessuille! 

Kuvio ry on Heinämessuilla esittelemässä toimintaansa, jäsenkuntien ja jäsenyhteisöjen sekä henkilöjäsenten tarjoamia tapahtumia ja palveluita. Tulethan sinäkin vierailemaan osastollamme, joka sijaitsee Kutomon F-alueella, paikalla 20. 

Osastoltamme saat hyviä menovinkkejä kesälle!

Tänä vuonna järjestämme monipuolista ohjelmaa ja erilaisia työpajoja osastomme viereisellä nurmialueella. Ohjelmat käynnistyvät tasatunnein ja ovat kaikille avoimia. Osastollamme voi myös osallistua huikeaan messuarvontaan, jossa palkintoina on 29 lippua/lippupakettia elokuviin, festareille, konserttiin, kesätapahtumiin ja teatteriin. Jaossa on 1500 kappaletta kesän 2018 Kulttuuripostikorttia, josta löytyy tietoa toiminta-alueemme kesätapahtumista.

Kuvion osastolta kannattaa poiketa myös Heinämessujen ohjelmalavalle, jonne olemme järjestäneet molempina päivinä ohjelmaa. Lauantaina klo 13.45 lavalla esiintyy pirteä Ypäjä-Talentin 2018 voittaja Fresh -tanssiryhmä. Sunnuntaina  klo 13.30 Kansanmusiikkia läheltä ja kaukaa esittävä Kesäduo: Terhi Mastovaara & Oliver Müller. Ohjelmalava sijaitsee B-alueella Vanhan Kutomon sisäpihalla.

Ypäjä-Talentin 2018 voittaja Fresh ohjelmalavalla la klo 13.45. Kuva Satu Mononen

Ypäjäläinen tanssiryhmä Fresh hurmasi Ypäjä-Talent tuomariston viime huhtikuussa ja ja kahmaisi itselleen voittajan tittelin. He esittävät Heinämessuilla Ain’t scared kilpailuesityksensä, jonka musikkina kuullaan Saara Aallon euroviisukappale Monsters. 


Ypäjä-Talentin voitto tuntui totta kai hyvältä, kun esitystä varten oli nähty paljon vaivaa. Suurempia odotuksia ei kuitenkaan etukäteen ollut, sillä ryhmä esiintyi tosiaan ensimmäistä kertaa, kertoo ryhmänojaaja Satu Mononen.

Tanssiryhmä Fresh koottiin Dancemix -harrastusryhmän innokkaista tanssijoista nimenomaan Ypäjä Talentia varten. Tanssijat ovat 13-16-vuotiaita nuoria. Koreografia on Sadun käsialaa, mutta ryhmä harjoitteli ahkerasti myös keskenään. 


Heinämessuja odotellaan innolla ja hyvillä fiiliksillä. Tanssijat ovat innoissaan näistä esiintymismahdollisuuksista ja olemme suunnitelleet ryhmän jatkavan myös syksyllä, kertoo Satu.


 

Kesäduo: Terhi Mastovaara & Oliver Müller ohjelmalavalla su klo 13.30

Kesätyöntekijämme Terhi toimii Heinämessujen ajan Kuvion osaston ohjelmavastaavana. Hän on suunnitellut molempien päivien ohjelman ja vetää itse osan niistä. Terhi ehtii myös ohjelmalavalle esiintymään ystävänsä Oliver Müllerin kanssa. Viime viikolla tämä kaksikko esiintyi Tukholmassa ja Heinämessuilla kuullaan muutamia kappaleita tästä esityksestä. Terhi ja Oliver tarjoavat messukansalle kansanmusiikkia läheltä ja kaukaa.


KUVION OSASTON OHJELMA

La klo 10-10:30 ja su klo 11-11:30 Eläimet kilpasilla -maalaustuokio 

Lauantaina klo 10 pyörähtää Kuvion osastolla käyntiin ensimmäinen työpaja, jossa maalataan yhdessä Eläimet kilpasilla -yhteisötaideteos. Teos tulee esille myöhemmin Hämeen luontokeskuksen ympäristöön. Tämän jälkeen on luvassa rauhoittava Satuhetki, jolloin voi istahtaa nurmikolle ja uppoutua satujen maailmaan messujen hälinästä. Puoliltapäivin saa laittaa korvat hörölle ja nauttia musiikillisesta hetkestä nurmella. Rytminen liikuntahetki pyörähtää käyntiin Soivien sävelien jälkeen Pirkko Paaran vetämänä. Kesäjumpasta pääsemme korujen kiehtovaan maailmaan. Tässä korutyöpajassa voit valmistaa korun vaikkapa kesäjuhliin Mona Omariehin johdolla. Klo 15 jokainen voi ikuistaa messuhetkensä ottamalla kesäkuvan Kuvion osastolla ja fiilistellä hassun hauskaa rekvisiittaa apuna käyttäen. Päivän lopuksi saat äänesi kuuluviin laulamalla Ääni-improvisaatio -työpajassa, jota vetää laulun ammattilainen, kesätyöntekijämme Terhi. 


La klo 14-14:30 Korutyöpaja: Mona Omarieh

La klo 16-16:30 Ääni-improvisaatio -työpaja

Sunnuntaipäivän ohjelman aloittaa klo 10 lempeä Satuhetki, joka johdattaa kuulijat satujen ihmeelliseen maailmaan mukaansatempaavalla tavalla. Tämän jälkeen jatkamme edellisen päivän Eläimet kilpasilla -yhteistaideteosta, jota pääsee myöhemmin ihastelemaan Hämeen luontokeskuksen ympäristössä. Klo 12 starttaa Taidepinssituokio, jossa hukkapaloista tehdään uusia ihania aarteita. Pinssituokion jälkeen Kuvion osastolla otetaan jälleen kesäkuvia, joissa voi hassutella hauskalla rekvisiitalla. Klo 14 uppoudumme liikkeen lempeyteen terapeuttisen tanssin asiantuntijan Ulla Leinon ohjauksessa ja päivän päättää Yrttivillityksen Luonnon taikaa -yrttihetki, jossa luonnonyrttineuvoja Eeva Suojanen esittelee vuoden 2018 luonnonyrtin Nokkosen taikavoimia. 


La klo 11-11:30 ja su klo 10-10:30 Satuhetki 

 Su klo 12-12:30 Taidepinssi-tuokio (Wahren-keskus)

Su klo 14-14:30 Liikkeessä-Tantsulla 

Millainen puolituntinen Liikkeessä-Tantsulla on? 
Kenelle se sopii ja mitä ohjaaja Ulla toivoo osallistujan saavan tunniltaan? 

Luvassa on rauhallinen hetki tutkien itseä ja oman kehon toimintaa seisten tai tarvittaessa istuen. Tutkimuskohteena ovat kehon neljännekset (keho jaetaan mielikuvissa keskeltä, pysty-ja vaakasuunnassa) neljään osaan. Näiden neljännesten liikettä tutkitaan yksitellen omassa rauhassa, samalla havainnoiden minkälaisia tuntemuksia ja ajatuksia liiike itsessä aiheuttaa. Jos aika antaa myöten otetaan mukaan myös peilaaminen eli toisen liikemateriaaliin tutustuminen.

Toiveissa on, että mahdollisimman moni ikään, koko ja sukupuoleen katsomatta osallistuisi tuokioon. Liikuntarajoitteetkaan ym. krempat eivät estä osallistumista, koska on tarkoitus tulkia juuri omaa tapaa liikkua ja sen vaikutusta omaan kokonaisvaltaiseen olemiseen.


Haluan tarjota osallistujille hetken rauhoittumisen ja voimaantumisen kaikesta hälinästä huolimatta. Haluan tarjota mahdollisuuden tutustua omaan tilaan ja sen hyödyntämiseen, vaikka ympärillä olisi paljon ihmisiä, ääntä ja elämää. Näiden lisäksi toivon osallistujien saavan kokemuksen itsestään kokonaisuutena, mahdollisuuden havaita kuinka keho ja mieli toimivat yhdessä. Peilauksessa mukaan tulee myös sosiaalinen kontakti joko tuttuun tai täysin vieraaseen henkilöön, kertoo Ulla Leino.Su klo 14-14:30 Liikkeessä-Tantsulla. Kuvassa Ulla Leino


Ohjelma-aikataulu kokonaisuudessaan:Huom! 

Minä, Kuvion tiedotushahmo Nelli, pyrähtelen muiden työntekijöiden mukana messuilla ja osallistun ohjelmaan. Tule Kuvion osastolle ottamaan hauska kesäkuva kanssani. Otetaan mukaan ilmapallot ja serpentiinit, hauskat hatut ja aurinkolasit ja räpsäistään ikimuistoinen messukuva yhdessä! 
MESSUARVONTA


Osastomme messuarvonnan palkintoina on lippuja/lippupaketteja yhteensä huimat 29 kappaletta! Yhdellä arvalla voit voittaa lipun/lippupaketin seuraaviin tapahtumiin:

Forssan Elävienkuvien teatteriin

Arvomme 4 lippua maamme vanhimpaan maaseutuelokuvateatteriin, joka on saavuttanut kunnioitettavan 110 -vuoden iän. Voittolipun voi käyttää vapaavalintaiseen normaalihintaiseen elokuvaan ja se on voimassa 10.6.2019 asti.

Lisätietoja: http://www.elavienkuvienteatteri.fi/


Forssan Holjille 2.-4.8.2018

Arvonnassa 5 lippua Suomen söpöimmille festivaaleille. Voit itse vapaasti valita mille päivälle käytät voittolippusi. Holjilla esiintyvät torstaina Jannika B, Isac Elliot ja Hesaäijä & Janne Ordén. Perjantaina Elias Kaskinen ja Päivän Sankarit, Kaija Koo ja Groove President. Lauantaina klo 11 Mimi ja Kuku, illalla Ile Kallio Big Rock Band, Uriah Heep, Divet Show by Marko Vainio, Martti Servo & Napander.

Lisätietoja: https://www.holjat.fi/


Forssan Mykkäelokuvafestivaaleille 28.7.-2.9.2018

Arvomme yhden kahden hengen lippupaketin Mykkäelokuvafestivaaleilla tiistaina 28.8 klo 19 esitettävään The Big Parade elokuvaan. Ensimmäinen merkittävä ja realistinen amerikkalainen sotaelokuva valmistui vastikään Broadwaylla suosituiksi nousseiden sota-aiheisten näytelmien vanavedessä. Elokuva oli valtava menestys ympäri maailmaa.

Eikä tässä vielä kaikki, sillä arvomme myös yhden kahden hengen lippupaketin keskiviikon 29.8 klo 19 Wings elokuvan näytökseen. Kaikkien aikojen ensimmäisen parhaan elokuvan Oscar-palkinnon kevään 1929 gaalassa voittanut Siivet nosti maailmansodan ilmaan, irti taistelukentiltä. Kahden aluksi toisiaan inhoavan, mutta lopulta syvästi ystävystyvän amerikkalaisnuoren sotaseikkailu on teknisesti edelleen loistelias.

Lisätietoja: http://www.forssasilentmovie.com/ohjelmisto/


Forssan Teatteriin

Palkintoina 2 lippua Forssan Teatteriin. Voittolipun käyttää vapaasti valitsemaansa esitykseen. Vinkkinä: Kari Hotakaisen romaaniin perustuva Ihmisen osa on ensi-illassa Forssan Teatterissa lokakuussa 2018.

Lisätietoja: https://www.forssanteatteri.fi/


Hakkapeliittatapahtumaan 4.-5.8.2018

Arvomme 2 lippupakettia 40. kerran järjestettävään Tammelan Hakkapeliittatapahtumaan. Lippupaketin (2 henkilön ja 1 henkilöauton sisäänpääsy) voi käyttää joko lauantaina tai sunnuntaina. Tammelan Nuorisoseura Auran järjestämän ainutlaatuisen Hakkapeliittatapahtuman teemana on tänä vuonna kaupankäynti 1600-luvulla.

Lisätietoja: http://www.nsaura.fi/hakkapeliittatapahtuma/


Kyläsepän Kesäteatteriin 

Arvonnassa 2 lippua Kyläsepän Kesäteatterin Karannut Morsian näytäntöön. Lipun voi käyttää  valitsemanaan päivänä. Esitykset ajalla 14.7.-29.7 (ei ma tai pe). Tiistain 17.7. klo 19 esitys tulkataan viittomakielelle! Karannut Morsian lupaa taattua Kyläsepän meinikiä mukavan musiikin säestyksellä. Mitenkä käy, kun miehet keskenään sopivat naimakaupoista? Entäs kun se morsiammelle ei sovi? Ei auta kun karata.

Lisätietoja: http://kylaseppa.com/


Lasten Maatalousnäyttely Mansikkiin 8.9.2018

Messuarvonnassa huikeat 8 lippua Jokioisten Elonkierrossa järjestettävään Lasten Maatalousnäyttely Mansikkiin! Mansikissa on mahdollisuus tehdä ja tuntea ihan itse; traktoria ajaen, ponilla ratsastaen, alpakkaan tutustuen tai nikkaroiden. Esillä tapahtumassa ovat maaseudun mainiot maut lähiruokaa kunnioittaen ja seudun taitavat käsityöläiset.

Lisätietoja: http://lounaplussa.fi/mansikki/


Olli Soikkelin & Cesar Garabinin konserttiin 21.9.2018

Palkintoina 2 lippua Olli Soikkelin & Cesar Garabinin syyskuiseen korserttiin. He esiintyvät historiallisessa Forssan Työväentalossa 21.9 klo 19.

Lisätietoja: http://kulttuuriaxel.fi/


Rauhaniemen Kesäteatteriin

Arvomme 2 lippua Rauhaniemen Kesäteatterin Vihervaaran Anna -näytelmään. Lipun voi käyttää valitsemanaan päivänä. Esitykset ajalla: 24.6.-8.7.2018 (maanantaisin ei näytöksiä) sekä Hakkapeliittapäivien aikana 4.-5.8.2018. Tarina kertoo orpotyttö Annasta, jonka adoptoi iäkäs sisaruspari. Alun perin heille piti tulla poika peltotöihin, mutta juna-asemalla odottaakin tyttö. Sekaannuksesta selvittyään he rakastuvat tähän tulisieluiseen haaveilijaan. Koe punapään mielikuvitusrikkaat nuoruusvuodet kommelluksineen aidossa maalaismaisemassa.

Lisätietoja: http://www.nsaura.fi/rauhaniemenkesateatteri/


Kiitokset lippupalkintoja lahjoittaneille jäsenillemme ja yhteistyökumppaneille; Forssan Holjille, Forssan Kulttuuri-Axelille, Forssan Mykkäelokuvayhdistykselle, Forssan Teatterille, Kyläsepän Kesäteatterille, LounaPlussalle ja Tammelan Nuorisoseura Auralle. 

Lippujen lisäksi arvomme mahtavia kirjapalkintoja, joita on arvontaan lahjoittanut Forssan ja Ypäjän kirjastot sekä Tammelan kunta. Luvassa on kirjapaketteja mm. dekkareiden ystäville, lapsille  ja lapsenmielisille sekä tuhdimmasta tietokirjallisuudesta pitäville.

Tätä arvontaa ei kannata jättää väliin. Arpa maksaa vain 3€, 2 kpl 5€. 

Osallistu sinäkin Heinämessujen kulttuuririkkaimpaan arvontaan osastollamme! Hae samalla osastoltamme oma Kulttuuripostikorttisi ja ilahduta kaveria lähettämällä kulttuuriterveiset eteenpäin! 
TERVETULOA OSASTOLLEMME.

Nähdään ensi viikonloppuna Heinämessuilla!

- Nelli -

Kommentit

Suositut tekstit