KESÄTYÖNTEKIJÄMME TERHI ON LAULAMISEN AMMATTILAINENHei,

Meillä Kuviolla aloitti viime viikolla kesätyöntekijä Terhi Mastovaara, joka viettää kanssamme koko kesäkuun. Terhin pääasiallinen tehtävä on suunnittella Kuvion ohjelmapistettä Heinämessuille 30.6. - 1.7.2018, mutta hän on mukana monessa muussakin jutussa. Terhin löydät Jokioisten Kesäpäivä kartanolla -tapahtumasta ensi sunnuntaina 10.6.2018 klo 10-15. Bongaa sieltä Kuvion Muualta kuin maasta -piste, jossa pääset tekemään rautalangasta ja kipsistä kasveja sekä spraymaalaamaan kukkien silhuetteja.

Näin kesätyöntekijämme Terhi kertoo itsestään: 

Kipinänä kulttuuria kohtaan syntyi nuorena. Soitin selloa, pianoa ja lauloin Lounais-Hämeen musiikkiopistolla. Lukion jälkeen hain opiskelemaan laulua Turkuun. Valmistuin viime vuonna Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemiasta laulunopettajaksi. Tällä hetkellä opiskelen Tukholmassa Kulturaman ooppera studiossa. 

Hannu ja Kerttu -ooppera. Kuva Terhin omasta arkistosta.

Lauloin ensimmäisen pääroolini Kulturaman ooppera studiossa tänä keväänä. Roolina oli Hannu Humberdinckin oopperasta Hannu ja Kerttu. Kuluvan vuoden aikana olen tehnyt uutta aluevaltausta myös näyttelemisen puolelta esimerkiksi roolit Lampito (Jag är Lysistrate) ja Garcin (Inför lykta dörrar). Olen tehnyt myös yhteistyötä tanssi- ja kuvataiteilija Emelie Markgrenin kanssa. Työstämme tällä hetkellä lyhytvideota, jossa improvisoin laulaen ja soitan Markgerin luomaa tarusoitinta. Teos julkaistaan Delsbon maatalousmuseossa Ruotsissa tämän vuoden aikana. Seuraava esiintymiseni on 20.6. Tukholmassa Suomalaisessa kirkossa sellisti Oliver Müllerin kanssa. Esitämme  R. Vaughan Williamsin laulusarjan We’ll to the Woods No More. 

Jag är Lysistrate -laulunäytelmä. Kuva Terhin omasta arkistosta.

Kulttuuriyhdistys Kuvio ry:ssä toiminen antaa minulle työkokemusta tapahtumasuunnittelijana ja tuntumaa siitä, miltä yhdistyksen pyörittäminen näyttää. Pidän siitä, että voin käyttää luovuuttani tapahtumia suunnitellessani ja minulla on vapaat kädet toteuttaa ideoitani. Näitä taitoja tulen varmasti tarvitsemaan myös laulajan ja laulun opettajan ammatissa. Odotan innolla, millaisia yhteistyöprojekteja kesäkuun aikana syntyy ja miltä tapahtuma tulee näyttämään. 

Teksti: Terhi Mastovaara/kesätyöntekijäTervetuloa Kuviolle Terhi! 

- Nelli -

Kommentit

Suositut tekstit