Siirry pääsisältöön

Brasilialainen poika oppii suomalaisilta vahvemmaksi

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun  tein ensimmäisen spontaanin piirustukseni luokkahuoneessa
opiskellessani suomenkielenkurssilla. Kun koulupäivän jälkeen palasin kotiini, voitin sen tunteen;
kärsimyksen, joka oli sekoittunut turhautumiseen.



Löysin tekstin, joka tuolloin toimi lohdutuksena: "Ulkomailla asuminen ei ole synonyymi varallisuudelle. Se on synonyymi taistelulle, kovalle työlle, uhrautumiselle, vieraudelle, yksinäisyydelle, rohkeudelle ja selviytymiselle. Usein meidän täytyy luopua monista asioista ja tehdä uhrauksia, jotta saavuttaisimme paremman elämän. Tämä koskee kaikkia, jotka kohtaavat kritiikkiä, niitä, joilla on uskoa, rohkeutta ja toivoa jättää koti, oma maa, etsiä uusia horisontteja ja kunnon tulevaisuutta,  niitä, jotka kulkevat kohti omia unelmiaan".
Nykyään tunne on täysin erilainen. Tänään voin sanoa, että koen olevani enemmän suomalainen kuin brasilialainen. Ymmärtämällä paremmin, miten asiat toimivat täällä, vihan ja turhautumisen tunne on muuttunut itsetuntemukseksi ja henkilökohtaiseksi kehitykseksi.
Uuteen kotimaahan asettumista ja sopeutumista helpotti suomalainen perheeni, joka on aina tukenut
minua elämäni vaikeuksissa sekä henkilökohtainen ja musiikillinen kehitykseni.
Olen onnistunut valloittamaan haluttuja työtehtäviä freelancerina mm. seuraavissa kokoonpanoissa : Siba Alumni big band, RTBB & Julkinen Sana, Espoo Big Band, Turku Jazz Orchestra & Antti Sarpila, Pepe  Willberg & Tapiola Big Band.
Voidaan nähdä, että brasilialainen poika oppi suomalaisilta vahvemmaksi, suomalaista SISUA
ja jatkaa unelmiensa jäljessä.

Tervetuloa mukaan Kulttuuriyhdistys Kuvio ry:n Forssan Yhteisötalolla järjestämään monikulttuuriseen musiikin workshoppiin, jossa eri kulttuurit kohtaavat:





Kommentit

Suositut tekstit