TULOSSA: KULTTUURI ON MEIDÄN -VALOKUVANÄYTTELY


Hei kulttuurinystävät!

Tulin vinkkaamaan ainutlaatuisesta kulttuurielämyksestä, jota täällä Kuvion toimistolla parasta aikaa työstetään. Yhteistyössä Kulttuuriyhdistys Kuvion, Forssan ammatti-instituutin media-alan ja Wahren-opiston Elämäni tarinat -ryhmän kanssa syntyy Kulttuuri on meidän -valokuvanäyttely, joka tulee esille Forssan museon Aulagalleriaan 4.4.2018 alkaen. 

Millainen näyttely on luvassa?Kulttuuri on meidän -valokuvanäyttely nostaa valokeilaan tavallisia kulttuurin kuluttajia ja heidän itse kirjoittamiaan tarinoita kulttuurin hyvinvointivaikutuksesta heidän elämässään. 

Näyttelyyn osallistuneet rohkeat naiset ja miehet ovat iältään 37 - 88 -vuotiaita. Kulttuurin käsite on hyvin laaja ja se tulee heidän tarinoissaan vahvasti esille. Henkilöiden tarinat ja kuvat linkittyvät toisiinsa kuvissa näkyvien esineiden kautta, tuoden esille jokaiselle tärkeän kulttuurin osa-alueen. 

Näyttelyyn tulee esille kaksitoista valokuvaa tarinoineen. Näissä tarinoissa kirjoitetaan, leikitään, liikutaan metsässä ja kuntosalilla, luetaan, luodaan elämänmittaisia ystävyyssuhteita, matkustellaan, soitetaan, tanssitaan sekä valmistetaan koruja, kransseja ja taideteoksia kierrätysmateriaaleista. 

Luvassa on siis värikäs kattaus kulttuuria!Näyttelyn kautta haluamme tuoda esille kulttuurin merkityksen hyvinvoinnin edesauttajana. Kulttuuri on osa hyvää elämää ja se vaikuttaa ihmisten hyvinvointiin sen edistäjänä sekä ennaltaehkäisevänä sosiaali- ja terveydenhuoltona. 

Muistattehan, että jokaisella on mahdollisuus vaikuttaa alueen kulttuuritarjontaan Kulttuuriyhdistys Kuvion kautta. Yhdessä voimme luoda juuri meidän näköistämme kulttuuria, sillä kulttuuri on meidän!
Näyttelyn valokuvat otettiin viime kuussa FAI:n media-alan valokuvausstudiossa ja kuvaajina toimivat toisen vuosikurssin opiskelijat: Vilena Alho, Iitu Asp ja Elli Hintsanen. Opiskelijat muokkaavat parasta aikaa näyttelyn valokuvia ja tekstien ulkonäköä. Me täällä Kuvion toimistolla aherramme muun materiaalin kimpussa. 

Näyttely on esillä Forssan museon Aulagalleriassa 4. – 22.4.2018 välisen ajan. Aulagallerian näyttelyt ovat maksuttomia ja avoinna museon aukioloaikoina. Merkitsethän näyttelyn kalenteriisi hyvissä ajoin, sillä tätä ei kannata jättää väliin. 

Forssan museo avoinna: 
ti-pe 10 - 16
la 10 - 14
su 12 - 16

Lisätietoja näyttelystä: mira.kalliola@kuvio.org.

Nähdään siellä!

- Nelli -

Kommentit

Suositut tekstit