NELLI VINKKAA: TULEVA VIIKONLOPPU ON LASTEN VIIKONLOPPU!


Sattuipa niin, että tulevalle viikonlopulle on luvassa kiva setti erilaisia lastentapahtumia, näytelmiä ja muuta hauskaa. Tuleva viikonloppu on siis todellinen lasten viikonloppu! 

Kaiva siis esille luistimet ja keppihevoset, askartele, hyppää mukaan animaatio työpajaan, käy moikkaamassa Tatua ja Patua, nauti Supermarsun seurasta ja haukottele mukana Hulpakkalaakson haukottelukilpailussa.

Tässä tulevat hieman tarkemmat tiedot viikonlopun hulvattomista tapahtumista:


Jäädisco Tammelan liikuntakeskuksen kaukalossa

Viikonloppu pärähtää käyntiin koululaisten Jäädiscolla Tammelan liikuntakeskuksen kaukalossa perjantaina klo 19.30. Paikalla on DJ Jari Kauppila, joka jäätanssittaa ala- ja yläasteikäisiä lapsia sekä nuoria kahden tunnin ajan.

Tämän tapahtuman isona bonuksena: discoilun lomassa terottuvat myös luistimet 2€ hintaan!

Tammelan liikuntakeskus: Kyöpelintie 20, 31300 Tammela
Supermarsu Forssan Elävienkuvien teatterissa

Elokuviin, elokuviin!

Forssan Elävienkuvien teatterin valtaa perjantaina Supermarsu.

Supermarsu kertoo alakouluikäisestä Emiliasta, joka huomaa omaavansa lemmikkimarsunsa pureman jälkeen salaisia supervoimia. Supervoimille tulee käyttöä, kun Supermarsua pyydetään auttamaan silakoita ja  pelastamaan saastunut Itämeri. Lisäksi Emilia ratkoo parhaan ystävänsä Simon koulukiusaamisasiaa. Haastavissa tehtävissään Emilia saa apua  kokeneelta ja viisaalta jättiläismarsulta.

Elokuva perustuu vapaasti Paula Norosen vuoden 2009 Finlandia-junior -ehdokaskirjaan Emilian päiväkirja – Supermarsu pelastaa silakat.

Viikonlopun esitysajat:

pe 26.1.2018 klo 16
pe 26.1.2018 klo 18
la 27.1.2018 klo 17
su 28.1.2018 klo 15

Lisätietoja: http://www.elavienkuvienteatteri.fi/ohjelmisto/?movieid=535&newstitle=Supermarsu+

Forssan Elävienkuvien teatteri: Keskuskatu 1, 30100 Forssa.
Keräämön perhelauantai Forssan museolla, Forssan kaupunginkirjastossa ja Käsityökeskus Sigridissä

Lauantaina klo 10 - 14 vietetään koko perheen tapahtumapäivää Kehräämöllä. Kaikenlaista kivaa tekemistä löytyy Forssan museolta, Forssan kaupunginkirjastolta ja Käsityökeskus Sigridistä.

Suosittelen poikeamaan Forssan museon Kuosit eloon -animaatiotyöpajaan, jossa kuvataan minianimaatio Ipadillä kangastilkkuja hyödyntäen. Työpaja on suunnattu kaiken ikäisille, mutta alle 7-vuotiaiden tulee saapua työpajaan yhdessä vanhemman kanssa.

Käsityökeskus Sigridissä lapset pääsevät askartelemaan lähes koko tapahtuman ajan klo 10 -13.

Kirjastolla on tarjolla todella vauhdiskasta menoa, kun keppihevoset valtaavat näyttelytila Vinkkelin. Keppihevosille eli keppareille pystytetään sinne oma esterata, johon voi laukata mukaan joko oman tai paikanpäältä lainattavan kepparin kanssa.

Tapahtuma on maksuton!

Forssan Kehräämöalue: Wahreninkatu, 30100 Forssa.
Tatu ja Patu työn touhussa -näytelmä Forssan ammatti-instituutilla

Tatu ja Patu työn touhussa -näytelmä tulee Forssaan lauantaina klo 15 Forssan ammatti-instituutin A-rakennuksen saliin. Järjestäjänä FJK-10 yhdessä Linnateatterin kanssa.

Esitys sopii kaikille yli 3-vuotiaille ja näytöksen kesto noin 50 min.

Tatu ja Patu kertovat nyt totuuden työstä ja työnteosta – miksi työtä tehdään ja missä. Veljekset uppoutuvat erilaisten ammattien ihmeelliseen maailmaan ja määrittelevät, miten mikäkin työ oikeastaan pitäisi tehdä ja kuka sen parhaiten tekee. Veljesten riemastuttava käsitys saattaa poiketa yleisesti hyväksytystä totuudesta, mutta kyllä työ tekijäänsä opettaa!

Päärooleissa ovat Jaakko Loukkola ja Sami Markus, ohjaajana Sami Rannila.

Lippujen ennakkomyyntipiste osoitteessa: Hämeentie 2, Puistolinna, Parturi-kampaamo M.E.
Lippujen hinta 12€, käteismaksulla.

Näytelmää ei tarvitse mennä katsomaan tyhjin vatsoin, sillä tapahtumassa on myös buffetti kello 14.15 alkaen.

Forssan ammatti-instituutti: Saksankatu 27, 30100 ForssaSatunäytelmä Hulpakkalaakson haukottelukilpailu Loimaan teatterissa

Loimaan teatterin kevätkauden ensimmäisenä ensi-iltana lauantaina klo 18 nähdään satunäytelmä Hulpukkalaakson haukottelukilpailu.

Puolen tunnin pituinen esitys sopii myös perheen pikkuväelle.

Näytelmän käsikirjoitus on Markus Mäkelän ja Mira Martikaisen käsialaa.

Aleksandra on huolestunut, sillä opettaja Möttönen on kadonnut juuri ennen tärkeää matematiikkakilpailua. Etsinnät johdattavat Aleksandran satumaiseen Hulpukkalaaksoon. Siellä hän tapaa Manne Mahakkaan, Helena Hysteerin, Hunsvontti Honkalan ja Pirjo Päivänmakkaran. Oikukas taikateltta tekee Aleksandralle kepposia ja lopulta jännittävä seikkailu päättyy hulvattomaan haukottelukilpailuun. Mahtaako Möttönenkään olla entisellään?

Loimaan työväenopiston teatteritaiteen perusopetuksen kolmannen vuoden oppilaat ovat työskennelleet ensimmäistä kertaa valmiin näytelmätekstin parissa. 9−11-vuotiaita teatterilaisia on tänä lukuvuonna ohjannut Sari Äikää-Torkkeli.

Viikonlopun esitykset:

la 27.1. klo 18 ensi-ilta
su 28.1. klo 15

Kesto noin 30 min.
Liput: 8 €
Varaukset: liput@loimaanteatteri.fi

Loimaan teatteri: Juvantie 11, 32200 Loimaa.


Toivottavasti löydät näistä vinkeistä jotain puuhaa itsellesi tai perheellesi. Kulttuuriyhdistys Kuvion tapahtumakalenterista löytyy lisää viikonlopun ja tulevien kuukausien tapahtumia, joten sinne kannattaa kurkata säännöllisin väliajoin.

Oikein ratkiriemukasta viikonloppua teille kaikille!

- Nelli -

Kommentit

Suositut tekstit