"Ovat sanasi niinkuin valoa minulle..."


...ainutlaatuinen, tosielämän rakkaustarina...

Volter Kilpi (1874-1939) on yksi Suomen merkittävimmistä kirjailijoista. Hänet tunnetaan mm. romaanista Alastalon salissa ja hänet on rinnastettu eurooppalaisiin klassikkokirjailijoihin.


Nuorena hän oli intohimoinen lukija, mutta myös kirjoittaja. Hänen ensimmäinen säilynyt kirjoituksensa julkaistiin syyskuussa 1895 käsinkirjoitetussa Riento sanomalehdessä.

Kulttuuri yhdistys Kuvio ry tarjoaa mahdollisuuden osallistua kirjalliseen konserttiin, joka kokoaa yhdeksi tarinaksi Volterin ja Hiljan seurustelu- ja kihlausajan kiihkeät vaiheet 1900-luvun alun Suomessa. Laulujen lomassa kuultavat kirjeiden katkelmat, jotka kertovat koskettavaa tarinaansa parin yhdessä kokemista tunteiden myllerryksistä, ihastuksen kasvamisesta syväksi kiintymykseksi ja Hiljan kotiväen rakkauden tielle asettamista esteistä.

Konsertissa kuullaan katkelmia Laura Kokon kirjaksi toimittamista pariskunnan kirjeistä sekä kolmikon yhdessä esittämiä rakkaita klassikkosävelmiä, jotka on valittu värittämään kirjeenvaihdon lepattavia tunnelmia.

Konsertissa viulisti Laura Kokko, mezzosopraano Essi Luittinen ja pianisti Petri Haapasalo vievät kuulijat kirjailijan Volter Kilven ja hänen puolisonsa Hiljan (o.s. Vanhakartano) avioliittoa edeltävän kirjeenvaihdon vahvaan ja rakkaudentäyteiseen maailmaan.


Volter ja Hilja - Ovat sanasi niinkuin valoa minulle kirjallinen konsertti perjantaina 8.3.2019 Forssan Kehräämöllä Ravintola Vanhassa Värjärissä klo 19.00. Liput konserttiin 15€/henkilö ja lippuja myydään Forssan Optikko Kirkassilmässä. Kulttuuriyhdistys Kuvio ry tarjoaa 5-vuotisjuhlavuoden kunniaksi konsertissa kakkukahvit. 

Juhlavuoden kunniaksi Kuvio ry järjestää myös jäsenkunnistaan: Ypäjä-Jokioinen-Humppila-Forssa-Tammela maksullisen yhteiskyydin konserttiin. Ilmoita kyydin tarve ajoissa sähköpostilla 23.2. mennessä: toimisto@kuvio.org





Kommentit

Suositut tekstit